Urbanisme i Medi ambient

Aldaia pel Clima

Les conseqüències del canvi climàtic ja són visibles al nostre planeta, inclús més del que podíem imaginar. La temperatura a escala global continua augmentant i estem experimentant alteracions als patrons de precipitacions de manera alarmant, amb inundacions i sequeres, cada vegada més a sovint i l’avanç de la desertització al Mediterrani. La causa principal d’estos efectes catastròfics és la contaminació, en les seues diverses formes. Afortunadament, encara hi ha coses que poder fer per a combatre el canvi climàtic. I en Aldaia ens sumem a este repte mundial.

Aldaia pel Clima, és la nostra contribució, des de l’àmbit local. Un projecte d’ampli espectre que engloba totes les iniciatives relacionades amb la cura del medi ambient.

La primera acció d’Aldaia pel Clima és la renovació de les més de 5.500 lluminàries dels carrers d’Aldaia. Ara hem passat a utilitzar llum LED, d’última generació. Segons els experts, el nostre municipi estalviarà més de dos milions de KW/h d’energia. I es deixaran d’emetre 1.000 tones de CO2, equivalent a la plantació de vora 90.000 arbres. Amb esta nova il.luminació aconseguim reduir la contaminació lumínica. Es a dir, al llum que s’emet cap al cel i que no té cap utilitat. Esta llum, de fet, pot alterar la salut de les persones, produint insomni, estrés i altres malalties relacionades.

Així que, la nova il·luminació d’Aldaia, es dirigix ja cap al sòl, on sí que és útil.

Salvar el medi ambient comença amb nosaltres, i és la nostra responsabilitat actuar contra estos terribles danys al nostre entorn.

Suma’t a ALDAIA PEL CLIMA

 

Aldaia ha treballat de valent per a aconseguir una cofinanciació en projectes d’este sentit. Així vam sumar una subvenció important per al canvi d’enllumenat: 1.107.987 euros de fons europeus FEDER -per a la substitució de les antigues lluminàries per il·luminació led d’última generació.