Atenció a les persones

Violència de gènere

Violència vicària ¿Vols saber més?

Guia sobre Violència de Gènere en Lectura Fàcil

Està guia, dirigida principalment a aquelles dones que presenten una discapacitat intel·lectual o del desenvolupament però també a unes altres que, per diferents raons, puguen presentar dificultats de comprensió: majors amb deterioració cognitiva, migrants que no dominen l’idioma, dones amb dificultats per a llegir i escriure, etc.

La guia ha sigut redactada i dissenyada per personal especialitzat en igualtat de gènere i discapacitat seguint les normes UNEIX sobre lectura fàcil. Aquesta és una metodologia d’elaboració de documents que facilita la lectura a les persones que presenten dificultats lectores transitòries (migrants, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient…) o permanents (trastorns de l’aprenentatge, diversitat funcional, senilitat…).

Així mateix, ha sigut validada per l’equip de persones amb dificultats de comprensió de Plena Inclusió Comunitat Valenciana.

Ahir vam visitar les instal·lacions de ACYPSA per a presentar la guia. A l’acte van assistir la regidora de Serveis Socials i diputada d’Educació i Inclusió Social, Empar Folgado Ros; l’alcalde, Guillermo Luján Valero; la regidora d’Igualtat, Encarna Comes Iglesia, i el regidor de Persones amb diversitat funcional, José Antonio García Sánchez.

La guia també s’entregarà a la resta d’entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat a Aldaia, i es posaran exemplars a disposició a l’ajuntament i altres centres municipals.

Aquesta publicació s’ha dut a terme amb el finançament de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.

____________________________________________________________________________________

Campanya Tacha la Ciberviolencia de Género

Consulta la guia PUNXANT ACÍ.

Vídeos