Cultura

Área de Cultura

96 150 15 00
Plaça Constituciò, 10
46960 Aldaia Valencia

Desenvolupament i Projecció de la Cultura

Des de l’Àmbit de Desenvolupament i Projecció de la Cultura de l’Ajuntament d’Aldaia s’impulsa l’enriquiment cultural del municipi a través de les arts escèniques, les arts plàstiques i el patrimoni històric i cultural en totes les seues vessants.

A més, es considera la promoció i la normalització del valencià un dels eixos essencials de l’activitat municipal.

Des de l’Àrea de Cultura es gestionen els programes que es realitzen al TAMA (Teatre Auditori Municipal d’Aldaia), el Teatre del Mercat, la Casa de la Música, el MUPA (Museu del Palmito d’Aldaia), AVIVA Aldaia-Agència de Promoció del Valencià, l’Espai d’art del Centre Matilde Salvador, el Templet de la Plaça d’Europa i l’espai d’art Plaça Major.

Sala d’Exposicions Plaça Major

ESPAIS D’ART PLAÇA MAJOR (Antic Ajuntament)

Què és?

Espai expositius artístic: Escultura, pintura, fotografía d’artistes locals i de fora d’Aldaia.

A qui va dirigits?

A tota la població, de totes les edats i procedències.

On pots trobar-nos?

A l’Antic Ajuntament, a la plaça de la Constitució 1, en l’actual edifici Gent Jove.

Teatre per a públic familiar, jove i adult

Què és?

Programació escènica que pretén facilitar l’accés al teatre als xiquets i xiquetes, joves i del públic familiar, oferint dins de la programació regular del TAMA propostes escèniques, tant de teatre com de dansa, pensades per a aproximar el fet teatral a tots els públics.

A qui va dirigit?

Programació treatral dirigida a totes les edats i públics. Normalment el dia de programació per als i les més xicotets és dissabte o diumenge a la vesprada. Per als i les més joves sol coincidir en divendres nit o dissabte.

Com sol·licitar-ho?

Consultar programació escènica del TAMA.

“Colors” Festival escènic al carrer

Què és?

Oferta escènica que promou el TAMA en format festival.És un performing arts on the street. Té lloc al carrer a principis d’octubre per a donar la benvinguda a la nova temporada escènica. No sols s’intenta  involucrar el públic, sinó també els negocis dels voltants del TAMA.

A qui va dirigit?

Va dirigit a totes les edats.

Com sol·licitar-ho?

Activitat a l’aire lliure i gratuïta per a tota la població. Consulteu programació del TAMA.

Quan costa?

Activitat gratuïta.

Etnologia i Patrimoni Cultural

Qué és?

El patrimoni històric i cultural, tant material com immaterial, és una valuosa herència dels nostres avantpassats que cal preservar i difondre, ja que forma part de la història i la identitat d’Aldaia. Per tal de promoure el seu coneixement, l’Ajuntament edita estudis monogràfics d’investigació en el marc de l’interés públic i l’educació en valors culturals. A més, s’ha encetat la «Col·lecció Llotgeta de Patrimoni Local», un conjunt d’estudis editats pel MUPA sobre patrimoni històric i cultural d’Aldaia en un sentit ampli i obert.

A qui va dirigit?

Va dirigit a tota la ciutadania.

Sala d’Exposicions Matilde Salvador

Aldaia és un municipi amb una gran activitat cultural. Des de l’inici de l’ajuntament democràtic, l’any 1979, la ciutat ha anat dotant-se d’unes instal·lacions culturals de qualitat i ha configurat una programació permanent d’arts escèniques durant tot l’any. Aldaia ofereix un ampli ventall de programació de teatre, musica i dansa en edificis públics singulars com el Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA), la Casa de la Música, el Teatre del Mercat, el Templet de la Plaça d’Europa, la Casa Coladors i al carrer.

“Bonic” cicle nadalenc de teatre per a xiquets i xiquetes

Què és?

“Bonic” és una programació teatral dirigida al públic familiar durant les vacances de Nadal. Pretén oferir una programació atractiva que es convertisca en alternativa d’oci cultural per a xiquetes i xiquets, pares i mares, en Nadal. És una oferta de proposta escènica de qualitat que contribueix a l’aprenentatge de la utilització de la cultura i el teatre en el temps lliure.

A qui va dirigit?

Va dirigit a totes les edats, però sobretot als més menuts de la casa.

Com sol·licitar-ho?

Consulteu la programació escènica del TAMA.

Centenari de la Baixà

Gràcies Aldaia

‘Gràcies Aldaia’ és un llibre recopilatori amb diversos articles, testimonis i imatges sobre el que hem viscut a Aldaia des de març de 2020 al dia de hui. En un acte molt especial i emotiu, Aldaia reconeix als serveis essencials (sanitat, serveis socials, forces de seguretat, cultura, teixit associatiu, educació…) que han tingut una presència especial estos durs mesos i són fonamentals per a continuar endavant.