Cultura

TAMA. Teatre Auditori

96 198 84 06

Avda. de la Música, 11

Acceso por calle Quart s/n

46960 Aldaia Valencia

flopez@ajuntamentaldaia.org
agarcera@ajuntamentaldaia.org
cultura@ajuntamentaldaia.org

Servicios: Gestión de la Cultura

Aldaia és un municipi amb una gran activitat cultural. La ciutat ha anat dotant-se d’unes instal·lacions de qualitat i configurant una programació cultural permanent durant tot l’any, convertint-se en un referent cultural a la Comunitat Valenciana. Les arts escèniques ocupen un lloc rellevant ja que estan intrínsecament relacionades amb la pau, el progrés, el desenvolupament humà i la llibertat. La lectura de la placa inaugural del Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA) defineix clarament la filosofia que marca la política cultural de l’Ajuntament:

La cultura és llibertat. El teatre, la dansa i la música són cultura. El TAMA és un espai de cultura, i per tant de llibertat. Des d’aquesta llibertat creadora l’inaugurem un dijous 5 de desembre de 2002, vespra també d’altre símbol de llibertat: el 6 de desembre, Dia de la Constitució”.

El TAMA, inaugurat en 2002, és el centre cultural i artístic emblemàtic del municipi d’Aldaia. Té un ús cultural interdisciplinari ja que acull representacions de teatre, música i dansa i circ, així com congressos i altres esdeveniments cívics i culturals. El TAMA, amb una capacitat per 713 espectadors i espectadores, és un edifici arquitectònic modern i avantguardista. L’escenari és de grans dimensions (362m2) i està dissenyat per acollir bandes de música de fins a 140 músics. Disposa de sales d’assaig de 90m2 i compta amb les més modernes innovacions tècniques. A qui va dirigida la programació? Al públic de totes les edats.

Programació i notícies

Espectacles del mes

17 de novembre. Veure’ns. Perez&Disla.

“Veure’ns”. El nou espectacle de la cia valenciana Perez&Disla. Qui no s’ha trobat amb un amic o amiga que feia molt de temps que no veia?…

 

 

12 de novembre. Serrat Flamenc@. Info ací.

Un tribut a les cançons de tota la vida de Joan Manuel Serrat interpretat des d’una inspiració flamenca

10 de novembre. Greenpiss. Yllana (Madrid)

La cia madrilenya Yllana ens presenta una divertidíssima sàtira sobre l’ecologia, el futur del planeta i la nostra supervivència.

 

 

 

 

20 d’octubre. Acte d’inauguració del mural del TAMA pel seu 20é aniversari.

Foto: Jesús Amable Gll

Amb motiu del 20é aniversari del TAMA, l’artista Antonio Segura-DULK ha realitzat un mural anomenat “Cultura Natural” per a commemorar la fita i afermar els valors del TAMA: encetar el segle XXI continuant com a referent i contenidor de les arts escèniques i la cultura a Aldaia i, per altra banda, posar en valor l’horta del municipi i la seua protecció de la qual n’és frontera natural.

L’acte comptarà amb proposta artística Love Love Love (cia Animasur), (premi MAX 2023 al millor espectacle de carrer) que aborda la conjunció entre el pas del temps i les passions humanes.

 

Tot seguit, hi tindrà lloc l’estrena de “Mural Sonor” a càrrec del director i compositor Hugo Chinesta, composició expressa (soprano, tenor, cello, piano elèctric, percussió i sàmpler) i inspirada en el mural de DULK.

L’acte i festa de commemoració dels 20 anys del TAMA el tancarà l’actuació de la DJ Elena Expósito

Invitació a tots els públics, accés lliure no cal entrada.

 

 

 

 

22 d’octubre. “COLORS”. Festival de teatre de carrer.

“La barca”. La Larväria

Al Cinturó Verd, zona del parc per a xiquets i xiquetes, rebem la cia La Larväria (Castelló) amb l’espectacle ”La barca”. Dues nàufragues, el sol, la mar, la calor, la fam, la tronada, el vent, l’amistat…

 

“Open door”. Pere Hosta https://www.perehosta.com/

En el Cinturó Verd, front a la façana est del TAMA podrem veure l’espectacle intinerant “Open door” de Pere Hosta(Catalunya).

 

Volando vengo. Kanbahiota Troup (Madrid) http://kanbahiota.com/

En la porta principal del TAMA, la cia. Kabahiota Troup (Madrid) presentarà l’espectacle de circ acrobàtic “Volando Vengo”.

 

27 d’octubre. “Ja ve l’aire” de Pepe GImeno “Botifarra”. 24é Concert del Cicle “VOLEM”.

Torna al TAMA Pep Gimeno ” Botifarra” amb l’espectacle ja ve l’aire. Més informació pepgimenobotifarra.com

 

 

 

 

Enllaços

Plànol TAMA

TAMA